Een ideale plek om te genieten van je vakantie is de Tsjechische regio Bohemen, gelegen in het westen van het land. Op deze camping kom je helemaal tot rust.

Camping

De camping voorziet jou in alles wat je van een degelijke camping mag verwachten. Zo kun je zelf kiezen uit de beschikbare campingtypes. Uiteraard kun je zelf een tent opzetten of de caravan parkeren, maar je kunt ook kiezen voor een vaste kampeerplek. Zo kun je kiezen uit diverse vakantiewoningen, indien je niet zo van kamperen in een tent houdt. Op de camping kun je uiteraard ook eten in het restaurant, waar je kiest uit typisch Tsjechische gerechten. Voor kinderen zijn er veel speeltoestellen en plekken om te sporten, dus zij zullen zich zeker niet vervelen op camping Blanice.

Omgeving

De camping, vernoemd naar de nabijgelegen rivier, ligt vlakbij het plaatsje Protivín. Dit plaatsje telt al met al 5.000 inwoners en heeft een gezellige en traditionele uitstraling. Hier kun je eventueel een bezoek brengen aan de lokale restaurantjes en kroegen. Hier kun je ook de brouwerij Pivovar bezoeken, waar je naast het lokale restaurant ook de typisch Tsjechische bieren kunt proeven. Camping Blanice en de plaats Protivín liggen mooi centraal in het land. Tsjechië is groot, maar de afstanden zijn in veel gevallen wel te overbruggen. Je bent op anderhalf uur rijden verwijderd van de Tsjechische hoofdstad Praag, waar je je ogen uitkijkt in het historische centrum van de stad. Op tweeënhalf uur reizen ligt Karlovy Vary, ook bekend als Karlsbad. Deze wonderschone stad staat bekend om de waterbronnen die in het oude stadscentrum te vinden zijn.

Plzeň

Dichterbij de camping ligt Plzeň, ook wel Pilsen, de vierde stad van het land met rond de 170.000 inwoners. De stad is bekend als naamgever van de pilsener en dat is niet voor niets. Het bekende Pilsner Urquell wordt hier onder meer gebrouwen. De brouwerij is tevens te bezoeken voor een rondleiding. De stad zelf is zeker het bezoeken waard. De grote gotische kathedraal kun je niet missen, want dit mooie gebouw zie je zo snel als je het centrum binnenkomt. Het oude centrum van de stad heeft de karakteristieke architectuur van vroeger weten te behouden.