Op anderhalf uur van de Tsjechische hoofdstad Praag ligt de camping Blanice. Na het bezoeken van de stad kun je de rust vinden in een rustig stadje in de Bohemen.

Blanice

Op de camping Blanice, vernoemd naar de rivier die er stroomt, ontkom je aan de hectiek van de grote stad. Nadat je een bezoek hebt gebracht aan de prachtige hoofdstad, krijg je hier juist het gevoel van rust. Het nabijgelegen plaatsje Protivín is met 5.000 inwoners een kleine plaats, maar je leert hier wel echt Tsjechische tradities kennen. De omgeving is erg rustgevend, van de vele bossen en parken die Bohemen kent, zijn op steenworp afstand van de camping. Voor een verfrissende wandeling ben je in deze regio helemaal bij het juiste adres.

Camping Praha

Praag is de grootste stad van het land. De stad kent voor iedere bezoeker van de stad veel diverse locaties om te bezoeken. Voor de geschiedenisliefhebbers is de stad een geweldige stad. De Karelsbrug, vernoemd naar keizer Karel IV van het Heilige Roomse Rijk, is wellicht het bekendste van alle toeristische trekpleisters. Deze brede brug verbindt de twee delen van Praag die door de Moldau worden gescheiden. De historische binnenstad met de grote pleinen en bijzondere architectuur zal je niet snel vergeten. Cultuurliefhebbers kunnen terecht bij de vele musea die de stad te bieden heeft, zoals het Nationaal Museum, de bekendste. Ook voor het nachtleven is Praag, of Praha, zoals de Tsjechen zeggen, een ideale stad. Veel nachtclubs gaan tot diep in de nacht door met muziek draaien en ook de vele pubs zijn erg gezellig.

Camping Blanice

Eenmaal teruggekeerd op de camping Blanice kun je genieten van de vele faciliteiten die de camping kent. Niet alleen vind je hier de rust die je na een bezoek aan Praag wel nodig hebt. De camping heeft voor iedereen een passende kampeergelegenheid. Voor wie het liefst in een tent slaapt, kent de camping veel plekken om een tent op te zetten. Wie liever een steviger dak wil, kan kiezen uit meerdere vakantiewoningen. Voor de kinderen is hier ook voldoende te doen, want aan speeltoestellen en sportgelegenheden geen gebrek op camping Blanice.

Categorieën: Artikelen